Teamontwikkeling - de kracht van verschil

We begeleiden teams in alle fasen van hun ontwikkeling. We helpen ze slimmer te werken, conflicten op te lossen en de diepere lagen van wat hen drijft en tegenhoudt aan te boren.

Slimmer samenwerken
De kracht van een team zit hem in de verschillen tussen mensen.

Omgaan met verschillen is makkelijker gezegd dan gedaan. We maken inzichtelijk en bespreekbaar hoe je dat slimmer kunt doen met elkaar door beter gebruik te maken van elkaars kwaliteiten. Met behulp van Insights Discovery leren we teams goede en slechte dagen van elkaar te onderscheiden. We werken doelgericht en dat wat er in de dagelijkse praktijk te doen is, staat voor ons centraal. We onderzoeken ook de teamcultuur, en wat daarin dominant is, wat vermeden wordt en wat nodig is voor de verdere ontwikkeling van een team.

Conflictoplossing
De situatie en de ander zijn niet het probleem, maar hoe wij er naar kijken.

In samenwerkingsconflicten scheppen we weer ruimte waardoor mensen verder kunnen. Meestal kunnen samenwerkingspartners in een conflict niet meer vrij naar elkaar kijken. We leren deelnemers anders te kijken naar de situatie en elkaar, zodat duidelijk wordt waar de oplossingsruimte ligt. Ze gaan de patronen doorzien en wat daarin hun eigen aandeel is. Zo creëren ze zelf de oplossing en kunnen ze herhaling in de toekomst voorkomen.

Verdieping
The cave you fear to enter holds the treasure you seek
(Joseph Campbell)


Leidinggeven aan verandering is geen sinecure. Met de tientallen jaren ervaring die we hebben begeleiden we (management)teams die willen groeien naar een dieper niveau van zelfkennis en samenwerking. We leren teams hoe je buiten de waan van de dag tijd kunt organiseren en hoe je in wat wij noemen 'trage tijd' wezenlijk met elkaar in gesprek kunt gaan. Gesprekken over wat een ieder drijft en tegenhoudt en hoe je elkaar daar in kunt laten groeien. Ons doel is dat teams zelf in staat zijn 'trage tijd' te organiseren. Daarbij maken we onder andere gebruik van storytelling, archetypen, schaduwwerk en systemisch werk.

Opwarmen bij de vuurkorf
Teamworkpuzzel
In tweetallen aan het werk
Insights-uitwisseling